Fontos linkek

  Népszerű oldalak

   Meditáció, jóga, önismeret,

   Nyomtatható változat

   Meditáció, jóga, önismeret,
   Egyetemünk, a Brahma Kumaris World Spiritual University nemzetközi szervezetként, a társadalom különböző területein dolgozik a pozitív változásért. 1936-ban alapították, és szerte a világon több mint 110 országban több ezer centruma működik. Az Egyetem főközpontja Mt. Abuban (Rajastan, INDIA), nemzetközi központja pedig Angliában, Londonban található.
   Tevékenységi köre az oktatás szerteágazó területeit fedi le. Célja az egyén, a család és a közösségek életminőségének fejlesztése az emberi, erkölcsi és szellemi értékek előtérbe állításával és erősítésével.

   Az Egyetem
   Programjaink célja annak az elfelejtett tudatosságnak a felébresztése, hogy minden embernek eredendő értéke és méltósága van. Az Egyetem önmagunk és a világ megértését kínálja a hanyatló világ normái, a széteső értékrend, valamint a rendkívül gyors, s ezért gyakran már megjósolhatatlan változások ellensúlyozására,- a "gyógyulás" elősegítésére. 

   egyetem2_863_20100915112647_923.jpgAz Egyetemen tanított könnyű, s így bárki által elsajátítható meditáció alkalmazásával mindenkinek lehetősége nyílik, hogy elérje belső békéjét, fejlessze személyes lehetőségeit és a másokkal való kapcsolatai konstruktívak, teljes értékűek legyenek.

   egyetem5_695_20100915112647_723.jpg

   Az Egyetem és az ENSZ

   A Brahma Kumaris World Spiritual University -nem kormányzati szervezetként (NGO)-

   • általános konzultatív státusszal rendelkezik az ENSZ Gazdasági és Szociális Bizottságában (ECOSOC),
   • konzultatív státusza van az ENSZ Gyermek Alapjában (UNICEF)
   • és csatlakozott az ENSZ Nyilvánosságot Informáló Szervezetéhez (DPI).

   Az Egyetem tevékenysége elismeréseként hétszer kapta meg az ENSZ Békedíját. (További információ: www.bkun.org)


   Meditáció
   A meditáció a tiszta szellemi megértésen keresztül hozzásegít bennünket az új magatartási formák kialakításához és ahhoz, hogy választ találjunk az élet kérdéseire.

   medolaszkicsi_784_20100915112931_556.jpg

   Gyakorlásával újra felfedezhetjük és használhatjuk a bennünk rejlő pozitív tulajdonságainkat. A stressz hatékony ellenszereként, vagy a relaxáció egyszerű módszereként egyre többen iktatják be napi teendőik közé a meditáció valamilyen formáját.

   Önismeretünk fejlődésével emberi kapcsolataink is fokozatosan javulnak. A rendszeres gyakorlás a meditációt természetessé és könnyűvé teszi, aminek haszna a mindennapi életben jelentkezik.

   A meditáció szellemi és fizikai haszna egyre szélesebb körben ismert. A meditáció segít, hogy a gyors változásokat követni tudjuk, megértsük a felmerülő helyzeteket, felfedezzük az új lehetőségeket, megtaláljuk életünk célját rövid és hosszú távon.

   A meditáció pozitívan hat

   A szellemre

   • lehetővé teszi önmagunk teljes megértését
   • segíti a céljaink felismerését, és megfelelő használatát
   • megkönnyíti a a lehetőségek kiaknázását
   • képessé tesz a változással való szembenézésre

   A tudatra

   • megtanít a gondolataink ellenőrzésére
   • fejleszti a koncentrációt
   • stabilizálja a nyugalmat és a boldogságot és a pozitivitást
   • megszünteti a félelmet és az aggodalmakat

   A testre

   • oldódik a feszültség
   • jobbá válik az alvás
   • növekszik a vitalitás
   • csökken a pszichoszomatikus megbetegedések lehetősége.

   Pozitív gondolkodás
   A tudat legnagyobb betegsége, amikor túl sokat gondolkodunk. Különösen, amikor másokkal kapcsolatban tesszük ezt, pl., hogy "mit csináltak", "mit kellett volna" vagy "mit kellene tenniük", "miért mondták ezt vagy azt", "miért élnek így vagy úgy s miért nem amúgy". Ez a sok "mi", "mit" és "miért" elrabolja a tudat nyugalmát.

   kisherceg_119_20100915113235_335.jpg

   Gondoljunk egy magra. Olyan, mint egy pont : kicsi, parányi és az összes lehetőség benne van. A gondolatok pontosan olyanok, mint a magok. A gondolatok teremtik az érzéseket és a viselkedésünket. Ezek kombinációja a tudatosság. Az emberi tudatosság a gondolkodás, az érzés és érzékelés, a kifejezés képessége. Mindez mindig egyetlen gondolatból indul el. A mag lehet pozitív vagy negatív, - függően a hangulatunktól, viselkedésünktől.

   Valaha is megálltunk-e, hogy a gondolatainkat megfigyeljük? Eszünkbe jut-e néha, hogy meghúzzuk a féket, vagy pontot tegyünk az adott gondolataink végére? Az ellenőrzés nélküli tudat feszült, aggodalommal és stresszel teli.

   Amikor túl sokat gondolkodunk, gyakran képzelgünk és túlzottan reagálunk. Ezáltal negatív érzéseket teremtünk. Pedig ha nem ellenőrizzük önmagunkat, akkor ezt mások fogják megtenni. De ezt nem szeretjük. Reagálunk. Panaszkodunk. Kirobbanunk. Konfliktusokat teremtünk, vagy nem tudunk kitérni előlük, pedig szeretnénk. Ám amíg nem tanuljuk meg gondolataink irányítását, biztosan mások fognak felettünk uralkodni.

   kisherceg1_513_20100915113235_774.jpg

   A megfigyelés türelmet és tisztánlátást ad, hogy helyesen gondolkodjunk és cselekedjünk. A megfigyelés belső összpontosítást teremt, ami megengedi, hogy a realitást lássuk. Ami a tudatunkban van, a szavainkon keresztül automatikusan kifejeződik és így másokra is hatást gyakorol. Ha a szavaink durvák vagy kritikusak, akkor erre mások reagálnak, és viszonzásképpen azt adják vissza, amit kaptak. A szavaknak és érzelmeknek ez a "pingpong" játéka naponta bekövetkezik, és ez rendszerint nagyon kimerítő.
   Ha viszont pozitív és tiszta magot (gondolatot) ültetünk, szórunk szét magunk körül és erre a gondolatra építünk, akkor annak további energiát adunk. S ahogy a földben a mag felébred, kicsirázik és növekedni kezd, hasonlóképpen ezt teszik a gondolatok is, amelyekre koncentrálunk. Az eredmény így örömet ad. A nap első gondolata legyen egyszerűen békés. Ültessük el ezt a magot és locsoljuk figyelemmel és erőt fogunk felhalmozni.

   Valódi értékeink
   Sokat hallunk manapság az értékrend felborulásáról, az értékek elvesztéséről. De vajon kinek mit jelent ez a két kifejezés? Miért fontos erről beszélnünk? És miért vagyunk erre ennyire érzékenyek? Egyáltalán - mi az érték, és mi az értékrend? Milyen módon tudjuk befolyásolni az életünk minden pillanatára hatással lévő értékeket úgy, hogy az nekünk is, és másoknak is örömet, ne pedig fájdalmat, bosszúságot, féltékenységet, vagy netán haragot okozzanak?

   ertekeink_650_20100915114150_870.gif

   Sikerülhet! - ha egy kicsit máshonnan próbáljuk megközelíteni a békét, a szeretet, a tiszteletet, a türelmet, a szabadságot, vagyis mindazt, amit értékesnek tartunk az életben.

   Ha nyitottak vagyunk, akkor elindulhatunk egy érdekes és izgalmas ösvényen, amelyen olyan kincseink, sokszor még magunk előtt is rejtett értékeink kerülhetnek felszínre, válhatnak tudatossá, melyekről talán soha nem is gondoltuk, hogy a mienk. Pedig csak fel kell fedeznünk őket! És miután újból rájuk találtunk és már vigyázunk arra is, hogy ne merüljenek ismét a feledés homályába, akkor "természetes" természetünkké is válhatnak.

   A tanfolyammal egy kis ízelítőt szeretnénk adni önmagunk megismerésének egy talán nem egészen megszokott módjáról, amely segítséget nyújthat abban is, hogy közelebb kerüljünk létünk értelmének és céljának megértéséhez is.


   Változásaink

   kagylo_727_20100915114743_101.gif
   Mindannyian folyamatosan változunk, akár érezzük, akár nem. Akár akarjuk, akár nem. Tulajdonképpen az egyetlen stabil dolog az életben maga a változás. Néha élvezettel tesszük, máskor a kényszer visz rá bennünket. Életünk minőségét ez a hozzáállás befolyásolja. Örömeink és kudarcaink is innen fakadnak. Képesek vagyunk-e felfedezni, újrateremteni a változások közepette is a kellemeset, hasznosat, vagy tiltakozni és sírni kezdünk azok elvesztése miatt és egyre szerencsétlenebbnek érezzük magunkat a cudar világban, ahol minden összeesküdött ellenünk. Ha igen, akkor mi irányítjuk az életünket, nem leszünk kiszolgáltatottak sohasem. Amin változtatni tudunk, azt képességeink szerint megtesszük, amin pedig nem, azt bölcsen elfogadjuk, hiszen nem egyedül vagyunk a világban, mások szempontjainak is engedni kell. Az alábbi kurzusok azokat a főbb területeket, szempontokat elemzik, amelyekkel nap mint találkozunk. Megéljük őket, s a gyorsuló változások közepette meghatározzák, hogy örömmel akarjunk változni magunk is.


   Kommunikáció

   kommunikacio2_854_20100915114332_905.jpg

   A kommunikáció sokszor azért nem működik, mert bár ugyanazokat a szavakat használjuk, de tudat alatt mégis teljesen mást értünk alattuk. Nem kell feltétlenül a másikkal egyetértenünk. Az egyetértés nem kötelező, de csak ha elfogadjuk a másik definícióját, tudhatjuk meg, hogy pontosan mire is gondol. S nem törvényszerű az sem, hogy a másiknak kell elfogadnia, amit mi akarunk. Sokszor meg sem értetjük velük a szándékainkat, mert a világos szempontjaink mutatása helyett már a meggyőzésre koncentrálunk Győzni akarunk, befolyásolni, elérni dolgokat, nem pedig megmutatni, s felajánlani, választási lehetőséget teremteni a másiknak. Pedig mennyire megtisztelve érezzük magunkat, amikor nagy ritkán mások így állnak hozzánk, kikérik a vélemyényünket, s elfogadják azt, függetlenül attól, egyetértenek-e vele, vagy sem. Ám ehelyett zömében csak veszünk, megtartani, birtokolni akarunk. Tulajdonképpen már ennyit is elég tudnunk ahhoz, hogy megértsük, miért mennek tönkre a kapcsolataink, az élet bármely területén. Tegyük fel magunknak a kérdést: Valójában adok, vagy csak kapni akarok? Mire használom a kommunikációt? Jó a másiknak, amit akarok? Csak én gondolom ezt, vagy ő is? Hiszen amikor hozzánk fordulnak, mi ugyanezt gondoljuk végig. A kommunikáció valójában egy nagyon örömteli, energiával, életörömmel telített kapcsolat, kapcsolatrendszer, amely azt hivatott szolgálni, hogy elégedetten, sikerrel élhessük az életünk minden területét. S ehhez elsősorban nem a szavakra van szükségünk, azok csak a hordozóeszközök. A gondolatainkat, érzéseinket, szándékainkat kell letisztáznunk, s innen már egyenes az út, a szavaink automatikusan jönnek majd a nyelvünkre.

   Stressz mentes élet

   stressznelkul_363_20100915114332_391.gif

   Ha a változásokat kényszerként éljük meg, előbb-utóbb megjelenik a stressz az életünkben. Először csak fáradtság, frusztráltság, ingerlékenység formájában, súlyosabb tünetei azonban lehetnek szervi problémák, vagy depresszió. Korunk betegségének is nevezik. Íme néhány eszköz, amely segít enyhíteni, s megszüntetni a stresszt
   A függetlenség eszköze. Ez az eszköz nagyon lényeges. Ahhoz, hogy igazán szeretetteljesek legyünk, elszakadottnak kell lennünk. Ez persze nem érdektelenséget jelent, hanem függetlenségünk megőrzését. Amikor másoktól, vagy a szituációtól függök, amikor azok érzelmileg, vagy akár döntéseinkben is befolyásolnak, akkor nem vagyunk függetlenek. Ilyenkor minden szó, minden kifejezés befolyásolhatja a hangulatunkat. Ugyanakkor, ha az elszakadottság eszközét használjuk, akkor a szeretetünk és támaszunk állandó lehet, mások hangulatától függetlenül.
   A jókívánságok eszköze. Ez az eszköz szinte minden szívet a helyére tud tenni. Abból a felismerésből fakad, hogy a jó kapcsolatok alapja a jó érzés. Ez az eszköz véget vet a cinizmusnak és a bizalmatlanságnak, segít abban, hogy a szív, ami korábban bezárkózott, újra megnyíljon. Hogy ezt az eszközt hatékonyan tudjuk használni, meg kell tanulnunk látni más emberek pozitív minőségeit.
   A megbocsátás eszköze. Ez az eszköz is különösen hatékony, hogy a múlt szemetét eltávolítsuk. Ez az összes régi, rozsdás érzést letisztítja. Ahogy a megbocsátás eszközét használjuk, rögtön szabaddá tesz a szív fájdalmaitól. Ez az eszköz különösen jól használható a törött szíveknél, amik nem tudják elengedni a harag és elutasítás érzését.
   A tisztelet eszköze. Ez az eszköz különösen jól működik a nehéz szíveknél, azoknál a szíveknél, amik a hibák és bukások nehéz súlyát viselik és képtelenek arra, hogy a szépséget lássák. A tisztelet eszköze újból helyreállítja az önértékelést és kezdi elmozdítani a terheket.
   A meditáció eszköze. Használója mesterré válik abban, hogy a saját szívéről gondoskodjon. Ennek az eszköznek a tapasztalt használója azonnal diagnosztizálja és felismeri, ha a szívében bárhol blokk, vagy gát van és azt elkezdi eltávolítani.Ha ezt a gyakorlatot naponta elvégezzük, akkor ez segít a szívünk és gondolataink megóvásában, s így fogjuk felismerni a boldog és teljes élet titkát.

   Változás - menedzsment

   valtozas3_853_20100915114332_902.jpg

   Hogyan tudunk megfelelően felkészülni a változásra? Hogyan tudunk a változás eszközévé, nem pedig áldozatává válni? A sikeres változás alapja az eredeti én pozitív minőségeinek az elfogadása. Ezek a minőségek belsők és valódiak. Az emberi szellemnek ezt az örökkévaló, halhatatlan jóságát gyakran figyelmen kívül hagyjuk, vagy nem törődünk vele. Ám a gyakorlatias megközelítés ugyanilyen fontos. Fel kell ismernünk a motivációinkat, a céljainkat, tudnunk, kell, hogy ehhez mivel rendelkezünk, milyen külső és belső eszköztárunk van, és kitől kell segítséget kérnünk. Tudnunk kell terveket készíteni, és át kell gondolnunk tetteink várható következményeit. Ismernünk kell a felelősségvállalás fontosságát. A tanfolyam segít megérteni a változások törvényszerűségeit, hogy annak közepette is stabilitást és elégedettséget tapasztaljunk.

   Az öntisztelet megteremtése

   angel_971_20100915114332_92.jpg

   A tisztelet azzal kezdődik, hogy megértjük önmagunkat. Megértjük hogy mindannyian különlegesek vagyunk, szellemi lények, akiknek különleges szerepük és helyük van e világon, s akik céllal és értékkel rendelkeznek. A természetes minőségeink értékesek. A béke, az erő, a szeretet, a boldogság és a megértés. Azzal, hogy ezeket felismerjük, képes leszünk az öntiszteletet kifejleszteni. Az öntisztelet nem külső dolgoktól függ. Nem attól függ, hogy az emberek hogyan látnak bennünket, hogy mások mit gondolnak rólunk. Nem az eredményeinkről, sikereinkről szól, a foglalkozásunkról, vallásunkról, családunkról vagy a kultúránkról. Az öntisztelet a kizárólag a belső eredeti értékeinken nyugszik. Amikor valaki stabillá válik az öntisztelet igazi állapotában, akkor megjelenik a méltóság. Ebben az állapotban elégedett, teljes és erőteljes az életünk. Amikor mindezt elfelejtjük, akkor kezdünk ürességet érezni, s ezt próbáljuk pótolni azzal, hogy másoktól várunk tiszteletet, ezt kutatjuk és keressük, s így elkezdjük látni a gyengeségeiket és hibáikat is, ám ezáltal még jobban elveszítjük a saját öntiszteletünk állapotát.

   A mai világban kifejleszteni az öntiszteletet nem könnyű feladat, de szükséges lépés ahhoz, hogy szabaddá váljunk a világ és önmagunk hullámvölgyeitől. Arra kell irányítanunk a figyelmünket, ami bennünk pozitív, a békére, a humorra, a bizalomra, a szeretetre, a határozottságra, az érettségre, a lágyságra. Azután ezeket a gondolatainkban, a szavainkban, a tetteinkben és a másokkal való kapcsolatainkban el kell kezdeni használni. Nem baj, ha eleinte nem sikerül, mert esetleg a régi szokásaink megzavarnak. Ne tagadjuk le a negatívat, fogadjuk el a létezését, de ugyanakkor kezdjük el magunkat megváltoztatni azzal, hogy a karakterünk pozitív oldalát hozzuk játékba. Ez egy játékos, könnyed kihívás, mert akadályok és tesztek továbbra is lesznek, de ha bennünk remény és lelkesedés van, akkor képes leszünk azokat megoldani és ezzel képesek leszünk visszanyerni az eredeti minőségünket. Ez a biztos módja annak, hogy visszanyerjük az öntiszteletünket és másoktól is automatikusan tiszteletet kapjunk.

   nagygalamb_509_20100915114524_351.jpg


   A BKWSU Magyarországi Központja tanfolyamokat indít :


   RENDSZERES TANFOLYAMOK

   • RÁDZSA JÓGA MEDITÁCIÓ ÉS FILOZÓFIA

   A tanfolyam célja, hogy megértsük a tudat működését, a gondolatok teremtő erejét, a szokások hatalmát, a szellemi törvények hatását, és tapasztalatokat szerezzünk a meditáció gyakorlásával.

   Hétköznap:

   délután: 2010. szeptember 15. (kezdés), szerda 18 00 -19 30 ( folyt: szept. 22, 29 szerda 18 00 -19 30)

   ÚJ!!! délelőtt: 2010. október 7. (kezdés), csütörtök 10 00 -11 30 ( folyt: okt. 14, 21, 28 csütörtök 10 00 -11 30)

   Intenzív:
   2010. szeptember 26., vasárnap 10 00- 15 00
   2010. október 10., vasárnap 10 00- 15 00

   • ÉRTÉKEINK TÜKRÉBEN

   Beszélgetések az emberi értékeinkről

   Az értékek hatással vannak életünk minden pillanatára, azt is mondhatjuk, hogy alapjai mindennek, amit gondolunk, teszünk, mondunk. Amikor eltűnnek azok az értékek (béke, tisztelet, szeretet, stb.), amelyek számunkra fontosak és meghatározók, akkor megváltozik a jelentősége mindannak, amit teszünk, mondunk. Az élet beszűkül, kapcsolataink, családunk, munkánk egyre feszítettebbé válnak. Öntiszteletünk, önbizalmunk csökken és belefáradunk az egyre erőteljesebb létfenntartó harcba. Mi ebből a kiút?

   Az értékek mindegyikünkben ott vannak, potenciális lehetőséget biztosítva, hogy életünknek új értelmet adjunk, és az életet ne állandó harcként, hanem belső lehetőségeink kibontakoztatásaként, magunk és mások számára az öröm forrásaként éljük. A beszélgetések célja, hogy ráismerjünk ezekre a belső lehetőségeinkre és módszereket tanuljunk, hogy ezek a lehetőségek mindennapi életünk részévé, azaz erényeinkké válhassanak.

   Szeptember: Alkalmazkodás
   Időpont: 2010. szeptember 13 és 20., hétfő 18 00 -20 00
   Október: Kegyelem
   Időpont: 2010. október 11 és 18., hétfő 18 00 -20 00


   EGYÉB TANFOLYAMOK

   (min. 8 fő részvételével indulnak, időpont egyeztetéssel)

   KOMMUNIKÁCIÓ
   A hatékony kommunikáció megértése és elsajátításának módszerei az empatikus meghallgatáson és odafigyelésen keresztül.

   KONFLIKTUSKEZELÉS
   Interaktív tréning (min. 6 fő részvételével indul)
   Életünk során gyakran kerülünk különböző konfliktusokba másokkal, és önmagunkkal is. Miért alakulnak ki a konfliktusok, hogyan tudjuk azokat kezelni? Milyen módszerek segítenek a jobb megértésben? A tréning során ezekre a kérdésekre keressük a választ.
   Időpont: 2010. október 3. vasárnap 10 00 -15 00

   MOTIVÁCIÓ
   Bármire képesek vagyunk, bármit megváltoztathatunk. A helyesen megválasztott cél, a belülről fakadó motiváció a siker egyik alapja.

   Minden tanfolyamra előzetes jelentkezés szükséges!

   ELőADÁSSOROZATOK TÖBB HELYSZÍNEN IS:

   Kedd esténként a BUDAFOKI KÖZPONTBAN
   18.00-19.30

   2010. szeptember 28.
   AGGODALOM HELYETT LÉGY BÖLCS
   • Az aggodalom a tudat ellensége
   • Az aggodalom elengedése
   • A bölcsesség hatalma

   2010. október 26.
   VÁDASKODÁS HELYETT LÉGY KEGYELMES
   • A vádaskodás mögötti okok felismerése
   • A helyes önismeret fontossága
   • A különlegességek méltányolása

   2010. november 30.
   NEHEZTELÉS HELYETT LÉGY MEGBOCSÁTÓ

   • A múlt elengedése
   • A megbocsátás felszabadító hatása
   • Felejtés és emlékezés

   2010. december 28.
   A VÁLTOZÁS JUTALMA A BOLDOGSÁG

   • Létezik-e állandó boldogság
   • A boldogság világának megteremtése
   • Az önuralkodás művészete


   Legyél más, légy önmagad!

   Az egyedüli módja annak, hogy az igaz énünket megismerjük, a belső utazás.
   Minden kedden "Bevezetés a meditációba" címmel tartunk meditációs gyakorlatokkal egybekötött előadást.

   Világbéke meditáció! A külső világunk annak a visszatükröződése, ami kollektívan ott van minden ember belső világában. Azzal, hogy a gondolatainkat pozitív módon irányítjuk, lehetőségünk van arra, hogy a világot is egy szeretetteljesebb hellyé változtassuk. Függetlenül attól, hogy tudsz-e meditálni, vagy nem, meghívunk, hogy csatlakozz hozzánk minden hónap harmadik vasárnapján, este fél hétkor és töltsél velünk hatvan percet azért, hogy békét, szeretetet és gondoskodást sugározzunk a világnak. Mindenkit szeretettel várunk. Hozd el a barátaidat és a családodat is!

   Következő időpontok: szeptember 19, október 4.

   Erre a programra bejelentkezni nem szükséges.

   A tanfolyamokkal kapcsolatban érdeklődni lehet a 216-3727, 0670/5477299 telefonszámokon, illetve minden hónap első hétfőjén 17.30 órától nyílt programot tartunk az egyetem budapesti központjában, amelyre bárkit szeretettel várunk. (XI. kerület, 1111, Budafoki út 20. fszt./4; Megközelíthető: a Móricz Zsigmond körtérről illetve a Gellért térről 5 perc sétával, vagy pedig a Bertalan Lajos utcai villamosmegállótól 3 percnyire.)


   MINDEN tanfolyamunk és programunk INGYENES.

   Előzetes jelentkezés csak a kurzusok és tréningek esetén szükséges!

   Igény esetén más időpontokban és vidéken is indítunk tanfolyamokat!


   Centrumaink az országban:

   CÍM

   TELEFON / FAX / MOBIL

   Budapest 1111, Budafoki út 20. fsz/4.


   06-1/216-3727
   06-70/547-7299


   Rákoskeresztúr

   06-30/983-2174

   Debrecen
   06-52/441-925
   06-30/573-3601


   Komló-Pécs
   06-72/485-499


   ESEMÉNYNAPTÁR

   2010. szeptember
   szeptember 7
   Bevezetés a meditációba - Meditációs gyakorlatok (18.00-19.30)
   szeptember 13
   Értékeink tükrében - alkalmazkodás (18.00-20.00) folyt. szept. 20.
   szeptember 14
   Kreatív meditáció - vezetett meditáció képekkel és zenével (18.00-19.30)
   szeptember 15

   Rádzsa Jóga meditáció és filozófia - tanf. (18.00-19.30) folyt: szept. 22,29,
   szeptember 19
   Világbéke meditáció (18.00-19.30)
   szeptember 21
   Bevezetés a meditációba - Meditációs gyakorlatok (18.00-19.30)
   szeptember 26
   Rádzsa Jóga meditáció és filozófia - intenzív tanf. (10.00-15.00)
   szeptember 28
   AGGODALOM HELYETT LÉGY BÖLCS ea (18.00-19.30)

   2010. október

   október 3
   Konfliktuskezelés a mindennapokban - tréning (10.00-15.00)
   október 5
   Bevezetés a meditációba - Meditációs gyakorlatok (18.00-19.30)
   október 7

   Rádzsa Jóga meditáció és filozófia - tanf. (10.00-11.30) folyt: okt. 14,21,28
   október 10
   Rádzsa Jóga meditáció és filozófia - intenzív tanf. (10.00-15.00)
   október 11
   Értékeink tükrében - kegyelem (18.00-20.00) folyt. okt. 18.
   október 12

   Kreatív meditáció - vezetett meditáció képekkel és zenével
   (18.00-19.30)
   október 17
   Világbéke meditáció (18.00-19.30)
   október 19
   Bevezetés a meditációba - Meditációs gyakorlatok (18.00-19.30)
   október 26
   VÁDASKODÁS HELYETT LÉGY KEGYELMES ea (18.00-19.30)


   www.bkwsu.hu

   Brahma Kumaris World Spiritual University
   Budapest XI. kerület - Pest megye

   Weboldal: http://www.bkwsu.hu

   . Brahma Kumaris World Spiritual University
   Budapest XI. kerület - Pest megye

   Weboldal: http://www.bkwsu.hu

   szolgáltató
   Kapcsolódó cikkek: Meditáció, jóga, önismeret,
   Elküldöm e-mailben   Ügyfélkapu bejelentkezés


   FIGYELEM!

   A cegnyilvantarto.hu - Data Team Kft. nevében egyes cégek hirdetést értékesítenek. Kérjük, hogy csak a Data Team Kft. céges aláírással rendelkező számlát fogadják el!

   Friss hírek