/A leggyakrabban beszerezhető munkaruházati cikkek online
munkaruhazat-webaruhazban

A leggyakrabban beszerezhető munkaruházati cikkek online

Az ipar számos területén, de a vendéglátásban, a tűz- és rendvédelem terén is kiemelt jelentőségű a munkavédelem kérdésköre, de bizony még az otthoni barkácsolás során is. Ezért nem árt tisztában lenni azzal, hogy mik a leggyakrabban beszerezhető munkaruházati cikkek online, amikre szükségünk lehet és ezeket honnan szerezhetjük be.  

Munkaruhák, amikre a leggyakrabban szükség lehet

Legyen szó tehát hivatásos munkavégzésről, vagy éppen csak otthoni barkácsolásról az alábbi pár munkavédelmi felszerelésekre, munkavédelmi védőeszközökre lehet szükségünk a leggyakrabban.

Munkavédelmi cipő

A munkavédelmi cipők, lábbelik világán belül igen széles kínálattal találkozhatunk, hiszen papucsoktól kezdve, a szandálokon, félcipőkön át a cipőkig, illetve bakancsokig terjedhet a választék. Ezen a téren az elsődleges vásárlási tényező az lehet, hogy milyen munkakörnyezetben, milyen munkabaleseti tényezők között kell végeznünk munkánkat.

A csúszós veszélye ellen ugyanis magától értetődően más védelem kell, mint egy statikus, vagy épp fizikai behatások elleni védekezés során. Ennek megfelelően a lábbelik között is különböző védelmi fokozatok jelzik, hogy melyik milyen védelmi képességekkel is bír. Mindenesetre elmondhatjuk, hogy az egyik alapvédelemnek a talpátszúrás tekinthető, illetve az orrvédelem. Szerencsére erre vonatkozóan a  munkaruházat webáruházakban minden szükséges információt megtalálhatunk a védelmi kategóriákra vonatkozóan.

Munkavédelmi nadrág

A lábbelik mellett a nadrágok lehetnek még szintén gyakori vásárlási tételek, amik között szintén több fajta variációt találhatunk. Ezen a téren alapvetően 3 nagyobb kategóriában csemegézhetünk, melyek a:

  • derekas munkavédelmi nadrágok,
  • kantáros munkavédelmi nadrágok és,
  • rövidnadrágok.

A rövidnadrágok természetesen kinti, kerti munkák során, illetve olyan helyzetekben jöhetnek jól, amikor nem szükséges komoly behatásoktól tartani. A derekas és kantáros nadrágok esetében a kivitelbeli különbség kényelmi szempont is, de olykor a munkavégzés terén is sokat számíthat. Kertészeti munkák, vagy villanyszerelés során például a derekas nadrágok lehetnek kényelmesebbek. Persze ezen a téren találkozhatunk olyan speciálisabb termékekkel is, mint a szakácsnadrágok, amik elsősorban a könnyebb tisztíthatóságukkal tűnnek ki a tömegből.

munkaruhazat-webaruhazban

Munkavédelmi kabát

A kabátokat szintén gyakran keresik több téren is, hiszen kinti munkavégzéshez hasznosak lehetnek. Emellett van amikor olyan munkakörnyezetben kell dolgozni, ahol nagyobb hőmérséklet ingadozások érhetnek minket, vagy a teljes felső testünket védeni szeretnénk. Ilyenkor a kabátok nyújthatnak megoldást. Egy hűtött raktárban való ki-be mászkálás során így egy vastagabb munkavédelmi kabát aranyat érhet, míg a villanyszerelő szakmában a speciálisabb védelmi képességgel bíró kabátok segíthetnek. Hasonlóan sokat érhet kinti munkavégzés során a vízlepergető képesség, illetve a béleltség is. Tehát itt is érvényesül, hogy fel kell mérni milyen körülmények között is kell elvégezni az adott feladatot, hogy a lehető legjobb opciót választhassuk

Védőkesztyűk

Végül, de nem utolsó sorban érdemes megemlítenünk a kesztyűk kategóriáját, hiszen elsőre talán nem is gondolnánk milyen gyakran veszünk kesztyűket otthonra. Ugyanakkor azok is a védőkesztyűk közé sorolhatók. Ezen a téren már a kertészkesztyű is ilyennek tekinthető. Ráadásul akkor még szót sem ejtettünk az olyan darabokról, melyek ellenállnak az olajnak, vagy épp a magas hőnek, mint a vágáskesztyűk. Emellett faipari munkákhoz a vágásbiztos kesztyűk, míg nagy hidegben a téli, bélelt kesztyűk lehetnek célravezetők.

Honnan érdemes beszerezni a munkavédelmi felszerelést?

Természetesen ma már számos munkavédelmi áruház közül választhatunk nem csak a hagyományos, hanem az online webáruházaknak köszönhetően is. Utóbbiak esetében azonban érdemes egy olyan eladót választani, ahol egyszerűen szűrhetünk munkavédelmi kategóriák és képességek alapján. Ezek után még a minőségi, megbízató gyártók termékeit kell megtalálnunk a kínálatban. Ezt követően persze jöhet a többi szokványos vásárlási érv, mint a szállítás, gyorsasága, díja.

Összegzés

A munkavédelmi eszközök terén tehát a lábbelik, kesztyűk, nadrágok és kabátok a legkelendőbbek, amiket ma már sokkal egyszerűbb online beszerezni, hiszen így szélesebb kínálatból válogathatunk, miközben a kiszállítás akár másnapra megtörténhet. Mindemellett alighanem szerszámokra is szükségünk lehet, ezért javasoljuk a Hogyan válasszam ki a legjobb szerszámot című bejegyzésünket is.