/Bio termékek vásárlása online

Bio termékek vásárlása online

Napjainkban rengetegen fogyasztják a bio élelmiszereket, hiszen remek megoldást jelentenek bizonyos étel intoleranciák ellen, de sokan kifejezetten a jótékony hatásai miatt választák őket. Ezeknek a termékeknek a beszerzése sajnos nem mindig olyan egyszerű, ezért most a bio termékekről és azok vásárlásáról online ejtünk pár szót, hogy többé ez se okozzon gondot számunkra.

Bio termékek fogyasztásának az előnyei

Sokan nem is tudják, hogy menni előnye lehet annak, ha bio származású élelmiszereket fogyasztunk, amik az alábbiak lehetnek:

Szermaradékokat és szintetikus vegyszereket nem tartalmaznak.

Sajnos élelmiszereinkben egyre gyakrabban és nagyobb mennyiségekben fordulnak elő a GMO-k ami azért van mivel az adott növényeket nem tesztelték le elég alaposan. Kimutatták valamint még azt is, hogy egészségkárosító hatásai lehetnek a GMO-knak és amikben jelen van kisebb tápértékkel bírnak, mint a bio változataik. Hosszú távú hatásai még nem ismertek, de abban biztosak lehetünk, ha bio termékeket választunk, nem kell ezektől tartanunk.

Vitaminokban és ásványi agyagokban gazdag

A nem bio származású élelmiszerek esetében az azokban található tápanyagok nem rendelkeznek elegendő ásványi anyaggal és vitaminnak. Ezzel ellentétben a bio élelmiszerek rengeteg vitamint, egészségvédő, ásványi anyagot, nyomelemeket és növényi metabolitokat tartalmaznak, amik elengedhetetlenek az egészséges életmódhoz.

A bio élelmiszerek ízletesebbek

Sokan nem tudják, de a bio élelmiszerek nemcsak egészségesebbek, de sokkal finomabbak is mint nem bio társaik, amit annak köszönhetnek, hogy  több ásványi anyagot , vitamint valamint fehérjét tartalmaznak.

A leggyakrabban rendelt biotermékek

Természetesen a bio termékek terén is megtalálhatjuk a legnépszerűbb termékeket, melyek a:

Liszt

A bio lisztek remek egészséges alternatívák a hagyományos lisztek helyett ezért mindenkinek ajánlottak. Az alábbi bio liszteket találhatjuk meg :

 • rozs
 • tönkölybúza
 • rizs
 • kókusz
 • búzaliszt
 • szőlőmag
 • kukorica

Ízlésünkhöz igazodva bármelyik liszt jó megoldás lehet ráadásul a kókuszlisztet akár a bio termékek webáruházából is megrendelhetjük rengeteg más bio termékkel együtt.

Tészta

Tészták terén is rendkívül széles a bio termékek kínálata, találhatunk itt laktóz mentes, glutén mentes vagy bármi más diétánkhoz szükséges tésztákat.

Zöldségek

Zöldségek terén is sokkal jobb bio származásúakat fogyasztanunk, hiszen ezek teljesen GMM mentesek és vitamin és ásványi anyag tartalmuk valamint ízük is sokkal jobb. Rengeteg zöldséget említhetnénk itt most meg, mégis a legnépszerűbbek:

 • paprika
 • avokádó
 • paradicsom
 • répa
 • cukkini
 • padlizsán

Online rendelés előnyei

Az online rendelésnek számos előnye van, mint például az, hogy bármikor megtehetjük otthonunk kényelméből rendkívül gyorsan azt. Ezen kívül rendkívül széles választékkal találkozhatunk online, így a választásunk is sokkal nagyobb annál, mintha csak egy boltba térnénk be.

Összegezve

Bio termékek terén remek választásnak minősül az online vásárlás, hiszen apróbb városokban egy pár különösebb bio élelmiszert szinte lehetetlen találnunk, amiben az online vásárlás tud nekünk segítséget nyújtani, hogy könnyedén megoldhassuk a vásárlásunkat.